Echtscheidingsmediation

Echtscheiding

Mediation helpt spanningen binnen persoonlijke relaties op te lossen. Conflicten kunnen heel ingrijpend zijn en forse gevolgen hebben. Zowel voor jou als jouw omgeving. Heb je te maken met een conflict en zoek je een mediator die kan helpen om tot een voor jou passende oplossing te komen?

Neem contact op met mij!

Ik bied mijn diensten aan op het gebied van:

 

Echtscheidingsmediation: conflictbemiddeling zonder advocaat

Mediation, oftewel conflictbemiddeling, kan worden ingezet wanneer twee (of meer) personen en/of organisaties onderling een conflict hebben. Bijvoorbeeld bij een echtscheiding of andere familiekwesties. Een (langdurig) conflict gaat meestal gepaard met frustratie en kost veel negatieve energie. De impact is groot en je hebt het gevoel dat je er niet aan kunt ontsnappen.

Zelf een goed gesprek aangaan kan een brug slaan en doet vaak wonderen in het vinden van een oplossing. Toch zijn er situaties waarin je vanwege emoties en/of het belang wat meespeelt, radeloos bent, of is er sprake van verharding. In die gevallen lijkt een oplossing ver te zoeken. Wil je een advocaat nog buiten de deur laten, maar wil je toch tot een oplossing komen? In dat geval kan echtscheidingsmediation een uitkomst bieden. Kom er samen uit door middel van mediation.

Een mediator met mensenkennis. Denkt mee in het proces, welke je zelf uitvoert. Voorziet in de juiste informatie om je verder te helpen in het ingewikkelde proces dat echtscheiden heet.

Echtscheidingsmediation, mevrouw Groen

Hoe werkt mediation?

Als MfN registermediator treed ik op als een neutrale en onafhankelijke partij. Ik begeleid het communicatieproces tussen beide partijen. De meeste conflicten vinden zijn oorsprong in de relatie tussen de partijen. Er is ruimte om te vertellen wat de kwestie met jou heeft gedaan, wat je zelf zou willen en waarom dat belangrijk voor je is. Het is daarom van belang dat partijen bereid zijn om naar elkaar te luisteren en de kwestie samen op te willen lossen.

Tijdens het mediationproces houden de partijen de regie, zijn zij eigenaar over wat wordt besproken en werken zij samen toe naar een oplossing die voor beide partijen aanvaardbaar is. Eventuele afspraken die tijdens de mediation worden gemaakt worden vastgelegd in een overeenkomst, welke beide partijen ondertekenen. Daarmee is de mediation ook naar de toekomst toe duurzaam qua resultaat.

In geval van een familiekwestie of een echtscheiding, kan een scheidingsmediator als resultaat behalen dat er duidelijkheid komt over bijvoorbeeld:

 • Alimentatie
 • Een goede omgangsregeling voor de kinderen
 • Een goede onderlinge communicatie tussen de ouders.

De mediator kan rust brengen. Voor jou en voor de kinderen. Ik loods jou of jullie samen door het scheidingsproces en leg de focus op het behouden van zelfregie tijdens en na de echtscheiding.

Voordelen van mediation bij echtscheiding

Zoals gezegd kan ook sprake zijn van andersoortige familiekwesties, waaronder:

 • ruzie tussen ouders en kinderen;
 • ruzie tussen (schoon)ouders en kinderen;
 • ruzie tussen grootouders en kleinkinderen;
 • ruzie tussen kinderen onderling;
 • conflicten over de verdeling van een erfenis;
 • conflicten over de zorg voor een familielid.

De praktijk wijst uit dat partijen afspraken vanuit een mediationproces eerder naleven dan wanneer deze zijn opgelegd. Dit heeft als reden dat zij deze afspraken zelf hebben gemaakt. Zo is het ook mogelijk om bestaande afspraken met jouw ex-partner, wanneer deze niet meer naar tevredenheid werken, te evalueren en bij te stellen. Immers, kinderen en leefsituaties veranderen en dat vraagt soms om nieuwe afspraken, die aansluiten bij de gewijzigde situatie.

Belangrijke voorwaarde van mediation is dat het op vrijwillige basis plaatsvindt. Verder is het van belang dat alle partijen, inclusief de mediator, zich houden aan een geheimhoudingsplicht. Deze plicht houdt in dat alles wat tijdens het mediationproces wordt besproken, ook na afronding van het proces, strikt vertrouwelijk blijft, waardoor meer vrijheid ontstaat om zaken te bespreken.

Echtscheiding mediation is een succesvolle, snelle en relatief goedkope methode van conflictoplossing en wordt om die reden steeds vaker gebruikt.

Voordelen van mediation vanuit De Regie op een rij:

 • Veel ervaring met mediation, zowel echtscheiding mediation als arbeidsmediation
 • Ruime ervaring in familiekwesties;
 • Vertrouwelijk karakter;
 • Snel resultaat (meestal 3 tot 5 gesprekken);
 • Gericht op win-win;
 • Oplossingsgerichte aanpak;
 • Relatief goedkope manier van conflictoplossing;
 • Gericht op het herstellen van de verhoudingen;
 • Eigen invloed van partijen op de oplossing en daarmee het resultaat;
 • Voorkomt juridisering;
 • Vastleggen van afspraken in een overeenkomst.

Echtscheiding mediation Zoetermeer en omgeving

Op zoek naar een mediator in Zoetermeer? De Regie is gevestigd in Zoetermeer, maar is ook veel werkzaam als mediator in Den Haag, Rotterdam of Leiden. Ben je op zoek naar echtscheiding mediation in Zoetermeer of heb je een familiekwestie waarbij ik je als mediator kan helpen? Neem dan vrijblijvend contact met mij op. Ik sta graag voor je klaar.

Stel hier je vraag

Voorleggen van een vraag of vraagstuk kan hier geheel vrijblijvend. Ik neem contact met jou op.

MfN registermediator en Nederlandse Mediatorvereninging

Ik ben MfN registermediator en daarmee verbonden aan de Mediatorsfederatie Nederland. MfN mediators zijn landelijk erkend en staan onder meer vanwege de permanente scholing voor kwaliteit. Verder ben ik aangesloten bij de Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv).

Ik ben trots op het gegeven dat de mediations vanuit De Regie tot op heden een slagingspercentage hebben van ruim 90%!

Via onderstaande gegevens kun je contact met mij opnemen wanneer je meer wilt weten of voor het maken van een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Indien gewenst kunnen de mediationgesprekken in de avonduren plaatsvinden.

                    

Bekijk mijn registratie bij MfN Bekijk mijn registratie bij NMv

Mediation in beeld

Middels onderstaande links wordt je geleidt naar een pagina van mediaton Nederland waar je een filmpje met uitleg kan bekijken.

 

                     

            Arbeidsconflict                                    Scheiding                                         Zakelijk conflict