Echtscheidingsmediation

Mediator: hulp bij conflicten

Mediation helpt spanningen binnen persoonlijke relaties op te lossen. Conflicten kunnen heel ingrijpend zijn en forse gevolgen hebben, zowel voor jou als jouw omgeving. Heb je te maken met een conflict en zoek je een mediator die kan helpen om tot een voor jou passende oplossing te komen?

Neem contact op met mij!

Ik bied mijn diensten aan op het gebied van:

Mediator bij echtscheiding: conflictbemiddeling zonder advocaat

Mediation, oftewel conflictbemiddeling, kan worden ingezet wanneer twee (of meer) personen en/of organisaties onderling een conflict hebben. Dit is het geval bij bijvoorbeeld een echtscheiding. Scheiden kan een (langdurig) conflict opleveren dat gepaard gaat met frustratie en dat veel negatieve energie kost. De impact is groot en je hebt het gevoel dat je er niet aan kunt ontsnappen. Je zou de scheiding graag doorzetten en achter je laten. Hierbij kan een mediator je helpen. 

Een goed gesprek aangaan kan een brug slaan en doet vaak wonderen in het vinden van een oplossing. Toch zijn er situaties waarin je vanwege emoties en/of het belang wat meespeelt, radeloos bent, of is er sprake van verharding. In die gevallen lijkt een oplossing ver te zoeken.

Wil je een advocaat nog buiten de deur laten, maar wil je toch tot een oplossing komen? In dat geval kan echtscheidingsmediation een uitkomst bieden. Mediation inzetten bij een echtscheiding is iets heel anders dan een advocaat inhuren. Een advocaat maakt zich sterk voor één partij, terwijl een mediator beide partijen wil laten samenwerken om zo tot een duurzame oplossing te komen.

Kom er samen uit door middel van mediation. Juist als het scheiden moeizaam verloopt, kan mediation resultaat behalen.

Een mediator met mensenkennis. Denkt mee in het proces, welke je zelf uitvoert. Voorziet in de juiste informatie om je verder te helpen in het ingewikkelde proces dat echtscheiden heet.

Echtscheidingsmediation, mevrouw Groen

Wat kan een mediator voor mijn echtscheiding betekenen?

Als MfN registermediator treed ik op als een neutrale en onafhankelijke partij. Ik begeleid het communicatieproces tussen jou en je partner. 

De meeste conflicten vinden hun oorsprong in de relatie tussen jullie. Een mediator creëert ruimte om te vertellen wat de kwestie met jou persoonlijk heeft gedaan, wat je nu zelf zou willen en waarom dat belangrijk voor je is.

Ook je partner krijgt deze ruimte om zijn persoonlijke verhaal te vertellen. Het is bij mediation dan ook van belang dat alle partijen bereid zijn om naar elkaar te luisteren en de kwestie samen op te willen lossen.

Tijdens het mediationproces houden de partijen de regie. Zij zijn eigenaar over wat er wordt besproken en zij werken samen toe naar een oplossing die voor beide partijen aanvaardbaar is. Eventuele afspraken die tijdens de mediation over het scheiden worden gemaakt, worden vastgelegd in een overeenkomst, welke beide partijen ondertekenen. Daarmee biedt mediation niet enkel nu de mogelijkheid om zaken op een rijtje te zetten en te bespreken, maar leveren gesprekken bij een echtschedingsmediator ook een duurzaam, toekomstgericht resultaat op.

In geval van een echtscheiding kan een scheidingsmediator als resultaat behalen dat er duidelijkheid komt over bijvoorbeeld:

 • Alimentatie
 • Een goede omgangsregeling voor de kinderen
 • Een goede onderlinge communicatie tussen de ouders

De mediator kan rust brengen. Voor jou en voor de kinderen. Ik loods jullie samen door het scheidingsproces en leg de focus op het behouden van zelfregie tijdens en na het scheiden.

Voordelen van mediation bij echtscheiding

Een echtscheiding kan gepaard gaan met andersoortige familiekwesties, waaronder:

 • ruzie tussen ouders en kinderen;
 • ruzie tussen (schoon)ouders en kinderen;
 • ruzie tussen grootouders en kleinkinderen;
 • ruzie tussen kinderen onderling.

De praktijk wijst uit dat partijen afspraken vanuit een mediationproces eerder naleven dan wanneer deze zijn opgelegd. Dit heeft als reden dat zij deze afspraken zelf hebben gemaakt. Zo is het ook mogelijk om bestaande afspraken met jouw ex-partner, wanneer deze niet meer naar tevredenheid werken, te evalueren en bij te stellen. Immers, kinderen en leefsituaties veranderen. De afspraken die je direct na het scheiden maakte, passen niet meer bij de situatie. Dat vraagt dan om nieuwe afspraken, die aansluiten bij de gewijzigde situatie.

Belangrijke voorwaarde van mediation bij echtscheiding is dat het op vrijwillige basis plaatsvindt. Verder is het van belang dat alle partijen, inclusief de mediator, zich houden aan een geheimhoudingsplicht. Deze plicht houdt in dat alles wat met de mediator over de echtscheiding wordt besproken, ook na afronding van het proces, strikt vertrouwelijk blijft. Hierdoor ontstaat meer vrijheid om zaken te bespreken.

Echtscheidingsmediation is een succesvolle, snelle en relatief goedkope methode van conflictoplossing en wordt om die reden steeds vaker gebruikt.

Voordelen van mediation vanuit De Regie op een rij:

 • Veel ervaring met mediation, zowel echtscheiding mediation als arbeidsmediation
 • Vertrouwelijk karakter;
 • Snel resultaat (meestal 3 tot 5 gesprekken);
 • Gericht op win-win;
 • Oplossingsgerichte aanpak;
 • Relatief goedkope manier van conflictoplossing;
 • Gericht op het herstellen van de verhoudingen;
 • Eigen invloed van partijen op de oplossing en daarmee het resultaat;
 • Voorkomt juridisering;
 • Vastleggen van afspraken in een overeenkomst.

Echtscheiding mediation Zoetermeer en omgeving

Je zoekt, omdat je graag zonder blijvende ruzie wilt scheiden, een mediator Zoetermeer? De Regie heeft als mediator in Zoetermeer echtscheiding als specialisatie en staat je graag bij.

Ik bied echtscheidingsmediation in Zoetermeer en omgeving aan. Zoek je een mediator bij echtscheiding in Den Haag of echtscheiding mediation in Rotterdam of Leiden? Orlando zet zijn ervaring als mediator bij echtscheiding graag voor je in.

Wil je je echtscheiding samen oplossen? Neem dan vrijblijvend contact met mij op. Ik sta graag voor je klaar.

Stel hier je vraag

Voorleggen van een vraag of vraagstuk kan hier geheel vrijblijvend. Ik neem contact met jou op.

MfN registermediator en Nederlandse Mediatorvereninging

Ik ben MfN registermediator en daarmee verbonden aan de Mediatorsfederatie Nederland. MfN mediators zijn landelijk erkend en staan onder meer vanwege de permanente scholing voor kwaliteit. Verder ben ik aangesloten bij de Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv).

Ik ben trots op het gegeven dat de mediations vanuit De Regie tot op heden een slagingspercentage hebben van ruim 90%!

Via onderstaande gegevens kun je contact met mij opnemen wanneer je meer wilt weten of voor het maken van een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Indien gewenst kunnen de mediationgesprekken in de avonduren plaatsvinden.

                    

Bekijk mijn registratie bij MfN Bekijk mijn registratie bij NMv

Mediation in beeld

Middels onderstaande links word je geleid naar een pagina van mediaton Nederland waar je een filmpje met uitleg kan bekijken.

 

                     

            Arbeidsconflict                                    Scheiding                                         Zakelijk conflict