Arbeidsmediation

Mediation

Mediation helpt spanningen binnen een zakelijke of persoonlijke relatie op te lossen. Conflicten kunnen heel ingrijpend zijn en forse gevolgen hebben, zowel op het werk als in jouw persoonlijke omgeving. Heb je te maken met een conflict en zoek je een mediator die kan helpen om tot een voor jou passende oplossing te komen?

Neem contact op met mij!

Ik bied mijn diensten aan op het gebied van:

 

 

Conflictbemiddeling zonder advocaat

Mediation, oftewel conflictbemiddeling, kan worden ingezet wanneer twee (of meer) personen en/of organisaties onderling een conflict hebben. Een (langdurig) conflict gaat meestal gepaard met frustratie en kost veel negatieve energie. De impact is groot en je hebt het gevoel dat je er niet aan kunt ontsnappen.

Zelf een goed gesprek aangaan kan een brug slaan en doet vaak wonderen in het vinden van een oplossing. Toch zijn er situaties waarin je vanwege emoties en/of het belang wat mee speelt radeloos bent en sprake is van verharding. In die gevallen lijkt een oplossing ver te zoeken. Wil je een advocaat nog buiten de deur laten, maar wil je toch tot een oplossing komen? In dat geval kan mediation een uitkomst bieden. Kom er samen uit door middel van mediation.

Hoe werkt mediation?

Als MfN registermediator treed ik op als een neutrale en onafhankelijke partij. Ik begeleid het communicatieproces tussen beide partijen. De meeste conflicten vinden zijn oorsprong in de relatie tussen de partijen. Er is ruimte om te vertellen wat de kwestie met jou heeft gedaan, wat je zelf zou willen en waarom dat belangrijk voor je is. Het is daarom van belang dat partijen bereid zijn om naar elkaar te luisteren en de kwestie samen op te willen lossen.

Tijdens het mediationproces houden de partijen de regie, zijn zij eigenaar over wat wordt besproken en werken zij samen toe naar een oplossing die voor beide partijen aanvaardbaar is. Eventuele afspraken die tijdens de mediation worden gemaakt worden vastgelegd in een overeenkomst, welke beide partijen ondertekenen. Daarmee is de mediation ook naar de toekomst toe duurzaam qua resultaat.

Arbeidsmediation (ook wel zakelijke mediation) in geval van een arbeidskwestie kan leiden tot herstel c.q. verbetering van:

 • De samenwerking en het vertrouwen
 • Voortgang van reïntegratie
 • Een andere interne oplossing
 • Het beëindigen van de arbeidsrelatie (exit mediation)

Ik ben je graag van dienst bij verschillende situaties op de werkvloer: voor zakelijke mediation in Den Haag, Zoetermeer en omgeving kun je bij mij terecht. Of je nu bijvoorbeeld exit mediation in Den Haag zoekt of een andere vorm van business mediation in Rotterdam: De Regie helpt je om samen tot een blijvende oplossing te komen.

Ik had geen ervaring met mediation. Er was sprake van een conflict tussen mij en mijn werkgever. Het vertrouwen was weg. Dankzij Orlando kwam het gesprek weer op gang en zijn we eruit gekomen. Zeer deskundig en professioneel!

Arbeidsmediation, objectleider

Voordelen van mediation

 

Belangrijke voorwaarde van mediation is dat het op vrijwillige basis plaatsvindt. Verder is het van belang dat alle partijen, inclusief de mediator, zich houden aan een geheimhoudingsplicht. Deze plicht houdt in dat alles wat tijdens het mediationproces wordt besproken, ook na afronding van het proces, strikt vertrouwelijk blijft, waardoor meer vrijheid ontstaat om zaken te bespreken.

Mediation is een succesvolle, snelle en relatief goedkope methode van conflictoplossing en wordt om die reden steeds vaker gebruikt.

Voordelen van mediation vanuit De Regie op een rij:

 • Veel ervaring met arbeidsmediation; de ruim 20 jaar ervaring binnen HR en het arbeidsrecht blijken vaak waardevol in het bereiken van oplossingen;
 • Ruime ervaring in echtscheidings- en arbeidskwesties;
 • Vertrouwelijk karakter;
 • Snel resultaat (meestal 3 tot 5 gesprekken);
 • Gericht op win-win;
 • Oplossingsgerichte aanpak;
 • Relatief goedkope manier van conflictoplossing;
 • Gericht op het herstellen van de verhoudingen;
 • Eigen invloed van partijen op de oplossing en daarmee het resultaat;
 • Voorkomt juridisering;
 • Vastleggen van afspraken in een overeenkomst.

Orlando zorgde voor de openheid en veiligheid in de gesprekken om mezelf te laten zien. Ook stelde hij vragen die voor meer diepgang zorgden.

Arbeidsmediation, administratief medewerker

Arbeidsmediation Zoetermeer en omgeving

Op zoek naar een mediator Zoetermeer? De Regie is gevestigd in deze plaats, maar is ook veel werkzaam als

Of je nu op zoek bent naar begeleiding als je gaat scheiden of naar zakelijke conflictbemiddeling: neem vrijblijvend contact met mij op. Ik sta graag voor je klaar!

Stel hier je vraag

Voorleggen van een vraag of vraagstuk kan hier geheel vrijblijvend. Ik neem contact met jou op.

MfN registermediator en Nederlandse Mediatorvereninging

Ik ben MfN registermediator en daarmee verbonden aan de Mediatorsfederatie Nederland. MfN mediators zijn landelijk erkend en staan onder meer vanwege de permanente scholing voor kwaliteit. Verder ben ik aangesloten bij de Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv).

Ik ben trots op het gegeven dat de mediations vanuit De Regie tot op heden een slagingspercentage hebben van ruim 90%!

Via onderstaande gegevens kun je contact met mij opnemen wanneer je meer wilt weten of voor het maken van een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Indien gewenst kunnen de mediationgesprekken in de avonduren plaatsvinden.

                    

Bekijk mijn registratie bij MfN Bekijk mijn registratie bij NMv

Mediation in beeld

Middels onderstaande links word je geleid naar een pagina van mediaton Nederland waar je een filmpje met uitleg kunt bekijken.

 

                     

            Arbeidsconflict                                    Scheiding                                         Zakelijk conflict

Voorbeeld casussen mediation