Mediator echtscheiding

Een scheiding zorgt vaak voor een turbulente en heftige levensperiode. Het is niet altijd gemakkelijk of het lijkt zelfs onmogelijk om er samen uit te komen. Dan is het fijn om iemand te hebben bij wie je beiden terechtkunt met al je vragen. Jullie zoeken een onafhankelijke vertrouwenspersoon die naar jullie luistert en advies kan geven tijdens jullie echtscheiding. Of je nu boosheid, verdriet of vooral spanning en frustratie voelt: een goede scheidingsbemiddelaar wijst je de weg en biedt je houvast.

 

De Regie als onpartijdige vertrouwenspersoon

Een scheiding brengt altijd twee kanten van het verhaal met zich mee. Deze verschillende inzichten maken het vaak juist moeilijk om goed met elkaar in gesprek te komen. Schakel je mij in als mediator tijdens je echtscheiding, dan bekijk ik jullie situatie vanuit mijn positie als scheidingsbemiddelaar, op een objectieve manier. Ik kies geen partij, maar stel mij tot doel om als vertrouwenspersoon beide verhalen door en te door te kennen en op basis daarvan hulp te bieden.

Hoe ik je help als scheidingsbemiddelaar

Bij echtscheiding mediation help ik jullie om jullie scheiding op alle vlakken juist te regelen. Het doel is om samen duidelijke afspraken te maken en daarbij wrijving, frustratie en ruzie uit de weg te gaan. Heldere afspraken vormen de basis voor je leven na de scheiding, en het is dus van groot belang dat er goed over deze afspraken wordt nagedacht.

In mijn rol als mediator leg ik jullie niets op, maar ben ik jullie vertrouwenspersoon die juist jullie eigen besluitvormingsproces bevordert. Dit doe ik door alle kanten van het verhaal ter sprake te brengen.

Om ervoor te zorgen dat beide partijen hun wensen en prioriteiten in de afspraken terug zien komen, neem ik bij echtscheiding mediation de tijd om rustig naar jullie beiden te luisteren en vragen te stellen. Door mijn jarenlange ervaring als scheidingsbemiddelaar kan ik jullie helpen om een goed beeld te krijgen van de verschillende keuzemogelijkheden.

Voordelen van mediation bij echtscheiding

Het inschakelen van een mediator tijdens je echtscheiding heeft veel voordelen:

  • Beide partijen komen aan het woord en krijgen gelegenheid hun kant van het verhaal te vertellen;
  • Een echtscheidingsmediator biedt een luisterend oor, je kunt met al je vragen bij hem terecht;
  • Onnodige ruzie en frustratie worden vermeden;
  • Duidelijke afspraken bieden beide partijen een goed fundament voor hun leven na de scheiding;
  • Een mediator bevordert een snelle afhandeling, zodat jullie niet onnodig in deze fase blijven hangen.

Gediplomeerd

Betrouwbaar

Snel

Kosten mediator scheiding

Een scheidingsbemiddelaar zal altijd zijn best doen het proces zo snel en effectief mogelijk te laten verlopen. Deze aanpak zorgt ervoor dat er zo snel mogelijk oplossingen op tafel liggen die een goede basis vormen voor de toekomst. Op deze manier blijven de kosten zo laag mogelijk. De ervaring leert dat de meeste conflicten met behulp van een mediator in 3 tot 5 gesprekken zijn op te lossen.

Neem voor meer informatie over de kosten van mijn mediatordiensten gerust contact met me op.

Luisterend oor tijdens je scheiding: echtscheidingsmediator Zoetermeer

Graag help ik ook jullie verder als vertrouwenspersoon tijdens jullie scheiding. Ik ben gevestigd in Zoetermeer. Mijn werkgebied als mediator bij echtscheiding is niet alleen Zoetermeer, maar beslaat ook omliggende steden als Den Haag, Rotterdam en Leiden.

Wil je graag weten hoe ik jullie verder kan helpen als mediator bij je echtscheiding? Neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op.